XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
 
A népzeneoktatási műhelyek örvendetesen nagy száma miatt 2016-tól területi alapon, szakmai pályázat meghirdetésével alakítjuk ki a Táncháztalálkozó „Tágasságot nekünk is...!” műsorát. Az MTA BTK Zenetudományi Intézetben a népzeneoktatás magyarországi helyzetével, területi eloszlásával foglalkozó, 2015-ben elvégzett kutatás  issuu alapján hazánkat három területre osztottuk. 2016-ban a Dunától keletre működő népzeneoktatási műhelyek jelentkezhettek, 2017-ben a Dunától nyugatra eső megyék, 2018-ban pedig Budapest és Pest megye kerültek sorra.

Az idei évtől a „Tágasságot nekünk is…!” programrész gondozását az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület vállalta magára, így az ifjú zenészpalánták közreműködése az Aprók Báljával is szorosabb összefüggésbe kerülhet, hisz az egyesület törekvése, hogy nemcsak a táncosok, hanem a gyermek és ifjúsági korosztályhoz tartozó zenészek előremenetelét is segítse.

2019-ben a nyugat-magyarországi népzeneoktatási műhelyek, zeneiskolák és művészeti iskolák, alapítványi, egyházi vagy bármilyen más formában működő iskolák népzenei tanszakainak jelentkezését várjuk szakmai pályázatunkra.

Pályázni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezési lapon belül van lehetőség a tervezett műsort tartalmazó, legfeljebb 25 perces demó videofelvétel linkjének megadására vagy feltöltésére. Alternatív megoldásként használható valamelyik ingyenes fájlküldő szolgáltatás (pl. www.toldacuccot.hu, www.mammutmail.com vagy www.wetransfer.com) is. Ez esetben a kérjük, hogy a videofájl formátuma lehetőleg mp4 legyen, a demóanyag beküldésekor tüntessék fel a pályázó nevét, címzettként pedig a orokseg.gyne@gmail.com e-mail címet írják be.
Nem profi felvételt várunk, hanem olyat, amelynek alapján a tervezett műsor szakmailag értékelhető.

A megszabott műsoridőt csak különösen indokolt esetben lehetséges túllépni, a szervezőkkel történő előzetes egyeztetés alapján!

Jelentkezési határidő: 2019. március 3., éjfél

A beérkező pályázatokat a Navratil Andrea és Vavrinecz András alkotta szakmai zsűri bírálja el. A döntés időpontja: 2019. március 18.

A „Tágasságot nekünk is...!” műsorra a meghívást elnyerő csoportok előzetes egyeztetés alapján útiköltség-hozzájárulásban részesülhetnek, az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium pályázati támogatásának köszönhetően.

Az online kitölthető jelentkezési lap elérése:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázat során az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el, a kitöltött űrlapon szereplő személyes adatokat bizalmasan kezeljük.

A Tágasságot nekünk is...!” program 2019. április 7. (vasárnap) kb. 11.00–16.30 között kerül megrendezésre.
Esetleges kérdés, technikai gond esetén telefonon (06-20-2366-004) vagy a rapfarkas@gmail.com e-mailen lehet érdeklődni, segítséget kérni.
Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Budapest, 2019. január 30.Farkas József szervező
Megosztás