Országos TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ és Kirakodóvásár • 2019. április 5–7.
„Minden magyarok tánca” az Országos Táncháztalálkozón
2019. április 7., vasárnap

Kedves határon túli és külföldi magyar Barátaink!

A Táncház Egyesület és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület 2019-ben is megszervezi a Minden Magyarok Táncát az Országos Táncháztalálkozón. Közös szándékunk, hogy a külhonban élő magyarság itthon, nagy közönség előtt mutathassa be, milyen fontos számára a nemzeti kultúra. Az előző évek táncműsoraival bebizonyítottátok, hogy nagyon magas színvonal és tiszta, hiteles szellemiség jellemzi értékőrző munkátokat.

Az előadást most is körülbelül fél óra időtartamra tervezzük. Bárki jelentkezhet, aki külföldön él, és úgy érzi, képes a Táncháztalálkozóhoz méltó színpadi táncolásra, zenélésre, vagy éneklésre.

2019-ben április 5-7. a Táncháztalálkozó időpontja. Bár voltak más javaslatok, végül a megszokott vasárnap kora délután (április 7. 13.00) időpontja maradt a tervben.

A táncanyag idén Kalotaszeg lesz. Itt lehetőség nyílik közös éneklésre, legényes táncolásra és természetesen a gyönyörű páros táncok (csárdás és szapora) eltáncolására is. A román táncokat nem tervezzük, véleményem szerint elég a magyar anyag.

A bemutatóban rövid közös tételek is lesznek, hogy a színpadi hatást fokozhassuk. Ezek összeállítására és betanítására, illetve a próba levezetésére ismét felkérem Fiamat, Kovács Gábort és kedvesét, Gál Nórát. A próba délelőtt 10.30-tól lesz majd később egyeztetett helyszínen, az Arénában. A táncfolyamatokat Nóri és Gábor előre felveszi és az interneten hozzáférhetővé tesszük. Hasonlóan készülünk a dalok szövegével is. Nagyon szívesen vennénk, ha a táncosok mellett népzenészek és énekesek is jelentkeznének.

A zenei összeállítás jövő év elején készül el és szintén elérhető lesz az interneten. A korai híresztelés célja, hogy részvételi szándékotokat idejében átgondolhassátok és jelezhessétek. A rendezvényt követő napon, április 8-án ismét tervezzük a kiscsőszi közös főzőcskézést, beszélgetést, lazítást, melyre szintén meghívlak benneteket.

Visszajelzéseiteket a cimbi@iplus.hu, vagy a reka.than@gmail.com e-mail címekre várjuk.
Szeretettel várunk benneteket!

Üdvözlettel, Kovács Norbert Cimbi
Megosztás