Felhívás felterjesztésre

tanchaz dij_2017


2017 az OTP Bank Táncház Díj szempontjából a táncosok éve.

A díj alapítói 2017-re az alábbiak szerint döntöttek:

Az OTP Bank jóvoltából az elismerés pénzösszegét 500 000 Ft-ban állapítják meg.

2017-ben olyan Magyarországon élő, 30 évesnél idősebb táncos egyéniségekettáncospárokat és Magyarországon működő, legalább 10 éves múltra visszatekintő felnőtt táncegyütteseket (illetve azokat működtető egyesületeket, alapítványokat) lehet az OTP Bank Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

Az alapítók által delegált kuratóriumhoz magánszemély, szervezet vagy intézmény terjeszthet fel jelölteket, online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.

Felterjesztési űrlap kitöltése és beküldése (A határidő lejárt!)

A jelölés 2017. március 10-től április 10-én éjfélig tehető meg. A kuratórium 2017. április 17-én teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2017” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XXXVI. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2017. április 22-én, a Sportaréna nagyszínpadán kerül sor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a felterjesztési folyamatban az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el. A kitöltött űrlapon szereplő adatokat bizalmasan kezeljük, sem a felterjesztők, sem a felterjesztettek nevét nem hozzuk nyilvánosságra.

Szeretettel várjuk a felterjesztéseket!

A 2017-es Táncház Díj és Táncház Érmék kitüntettjei:   

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok, valamint a nemzeti értékek ápolását és megóvását, ezért évek óta fő támogatója az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely ebben a két napban minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket.

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha még nem volt lehetőségünk találkozni élőben a népzene és a néptánc magával ragadó élményével, hiszen az esemény kifejezett célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a táncosoknak, zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagósusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

Az OTP Bank Táncház Díjjal évente olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei vagy együttesei. Az eddigi díjazottak: Busai Norbert (2012), Kovács Norbert „Cimbi” (2013), Draskóczy Lídia (2014), Hahn-Kakas István (2015) és a Tázló együttes (2016). További részletek: 
Megosztás