Cikkek, hírek, interjúk, videók

Berán István


Sebő Ferenc, Berán István, Sebő együttes


Sándor Ildikó és Berán István


Sikentáncz Szilveszter, a Szilas Táncegyüttes tagjai, muzsika: Bencze Mátyás és barátai


Odaítélték a 2017-es Táncház Díjat  és Táncház Érméket – a Táncház Egyesület OS-közleménye

Sebő Ferenc és Berán István


Minősített európai fesztivál lett a Táncháztalálkozó – a Táncház Egyesület OS-közleménye 

Videó-üzenet: Sánta-Bíró Anna, Sánta Gergő, Sebő Ferenc, Borbély Mihály


A Boban-koncert klipje


Sándor Ildikó és Árendás Péter


otp felelosseg
Ritmus és hang

„Nem spóroltuk meg a munkát” – interjú Kultúra-zene
Éjszakai bál és koncert is lesz az Országos Táncháztalálkozón
MTI, 2017. április 2., vasárnap 9:12

mti

Éjszakai bállal, a Boban Marković Orkestar koncertjével és gálaműsorral is várják a közönséget a 36. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szervezői április 21. és 23. között Budapesten.

A nyitó táncházat április 21-én a Fonó Budai Zeneházban rendezik, az éjszakai bálnak másnap a Fáklya Klub ad otthont, a Boban Marković Orkestar 23-i koncertjének, valamint 22-én és 23-án a táncháztalálkozónak a helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna lesz – közölték a szervezők az MTI-vel.

A találkozó első napja a Tánchagyományaink programrésszel, táncházak és bemutatók sorozatával indul a folklórban leggazdagabb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. A Minden magyarok tánca című programban alkalmanként mintegy száz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve.

Az esti gálaműsorban Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és a határon túlról érkező népművészek lépnek fel.
A vasárnapi programok a gyermekekre és a családokra összpontosítanak. Az észak-alföldi régiót bemutató Aprók Báljának különlegessége, hogy a küzdőtéren a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban, mindenki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyekben. A programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók, a felnőtteknek pedig Ínyenc táncház színesíti. A rendezvényen fellépnek a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyben megismert gyermektáncosok, zenészek és énekesek is.

A délutáni kamaratermi népzenei koncertek között szerepel a Kerek évforduló című produkció, amelynek apropóját Sebő Ferenc 70. születésnapja adja, valamint Borbély Mihály és barátai Ókútból friss víz című koncertje.

Folytatódik Novák Ferenc tánctörténeti előadássorozata, az Aranygyöngyös és Aranysarkantyús táncosok, valamint a művészcsaládok Családban marad című bemutatója. Táncmozaik címmel zenés-táncos beszélgetést tartanak Zsuráfszky Zoltán táncművész-koreográfussal, s az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a táncház módszer szlovákiai megvalósulásába is.

Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából kamarakiállítást rendeznek Kodály, a népzenekutató címmel, emellett  kevéssé ismert hangszeres népzenei gyűjtéseiből előadást állítanak össze.

A népművészeti kirakodóvásár mellett mindkét nap hangszer- és fotókiállítások, könyvbemutatók és filmvetítések várják a látogatókat.Sánta-Bíró Anna és Berán István
Megosztás