Tisztelt Látogatóink!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2016-os Táncháztalálkozó megtartásának legfontosabb feltételeként az Állami Eseménynapok státuszt ismét elnyertünk az Emberi Erőforrás Minisztérium pályázatán. Így a Táncház Egyesület által szervezett XXXV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár hivatalos időpontja:

2016. április 1–3.
(péntek-szombat-vasárnap)
A „Táncháztalálkozó 2016” fővédnöke Balog Zoltán, az Emmi minisztere.

Szintén örömteli, hogy az OTP Bank továbbra is főtámogatója rendezvényünknek.

Pénteken este ismét összegyűlnek a Táncháztalálkozóra közelről és távolról érkezők egy kis bemelegítésre a Fonó Budai Zeneházban, ahol „Halljunk szót...!” címmel tartjuk meg a szokásos előtáncházat.

Másik kísérőrendezvényünk az Éjszakai Bál, amelyet szombatról vasárnapra virradóra ismét a Fáklya Klubban rendezünk. meg

A Sportarénában a Táncháztalálkozó hagyományos programjaira szombaton és vasárnap, azaz április 2-án és 3-án kerül sor. A szerkesztés társ-szervezeteink – az „Örökség", a Martin Szövetség, a Muharay Szövetség és a NESZ – közreműködésével, illetve  a Hagyományok Házával történő szakmai együttműködésben már javában zajlik, amelyhez a Nemzeti Kulturális Alap szakmai kollégiumai által megítélt sikeres pályázataink adnak lehetőséget.

Kérjük látogatóinkat, hogy vegyék figyelembe a Budapest Aréna Házirendjét, valamint olvassák el a Budapest Aréna közleményét, amelyet a terrorfenyegetettség miatt adtak ki.

Az idei Táncháztalálkozó főbb jellemzői:


- A szombati napon a hagyományos táncházak sorjáznak majd, kiegészítve a népművészeti vásárral, játszóházzal, Aprók táncával és izgalmas előadásokkal, gálaműsorokkal.

- A „Fókuszban a család” jegyében az Aprók Báljára vasárnap kerül sor, és a többi napközbeni programmal is elsősorban a gyermekes családokat szeretnénk kiszolgálni, de a vásárban, a kiállításokon és az Ínyenc táncházban a felnőttek is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat;

- A Sportaréna és a Broadway jegyiroda segítségével a hazai zenei élet egyik beskatulyázhatatlan egyénisége, a frissen Liszt-díjas Lajkó Félix és zenésztársai a Táncháztalálkozó vasárnap esti gáláján mutatják be FOLK című vadonatúj lemezüket. Ezt követi a Táncháztalálkozó „fesztiválzenekara” és több száz néptáncos közreműködésével a „Mezőségi Bál” című produkció, betöltve a nagyszínpadot és a táncteret.

A program részletezését az egyes műsorrészek szerkesztettségi állapotától függően tesszük közzé. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az itt közölt tartalom tájékoztató jellegű, műsorváltozás lehetséges!

A közzétett szövegben előforduló tájegységi megjelöléseket és népneveket történeti-néprajzi értelemben használjuk. Szerzői jogi szempontból a Táncháztalálkozón – a vasárnap esti gála kivételével – kizárólag ún. eredeti folklórmegnyilvánulások hangzanak el.

Budapest, 2016. március 11. – A stáb nevében, tisztelettel:

Hollókői Lajos, a Táncháztalálkozó igazgatója és Berán István, a Táncház Egyesület ügyvezetője


Megosztás