XL. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2021. április 23–25.

A kiválasztott menüponthoz tartozó cikk a menüsor alatt látható.

Az OTP Bank Táncház Díj 2016 és a Táncház Érmék ünnepélyes átadása
2016. április 2. szombat, 20.25 • Küzdőtér


otpbank

A kuratórium döntése alapján 2016-ban az OTP Bank Táncház Díjat a Tázló együttes kapja.
 
A táncházmozgalom érdekében kifejtett sok évtizedes munkájuk elismeréseként Táncház-érmet kapnak az alábbi táncházvezetők és néptáncpedagógusok:
 
Csatai László
Nagy Zoltán József (posztumusz)
Németh Ildikó
Szabó Szilárd
Tündik Tamás

OTP Bank Táncház Díj 2016

10d hegedu gardon Kostelek1942 zti masolat„Hegedű és gardon, Kostelek, 1942” - MTA BTK ZTI

2016 az OTP Bank Táncház Díj szempontjából a zenészek éve.
 
A díj alapítói 2016-ra az alábbiakat határozták el:
  • Az OTP Bank jóvoltából az elismerés pénzösszegét 100 000 Ft-ról 500 000 Ft-ra emelik.

  • A lehetséges jelöltek életkorának alsó határát 30 évben állapítják meg.

  • 2016-ban olyan Magyarországon élő egyéneket, zenekarokat és együtteseket lehet az OTP Bank Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

  • Az alapítók által delegált kuratóriumhoz magánszemély, szervezet és intézmény terjeszthet fel jelölteket, online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.

  • A jelölés 2016. február 8-tól március 7-én éjfélig tehető meg. A kuratórium 2016. március 25-én teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2016” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XXXV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2016. április 2-án, a Sportaréna nagyszínpadán kerül sor.
[Az OTP Bank Táncház Díjra a felterjesztés határideje lejárt.]
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a felterjesztési folyamatban az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el. A kitöltött űrlapban szereplő adatokat bizalmasan kezeljük, sem a felterjesztők, sem a felterjesztettek nevét nem hozzuk nyilvánosságra.

Esetleges kérdés esetén telefonon (1/214-3521) vagy
e-mailen lehet érdeklődni.
 
Szeretettel várjuk a felterjesztéseket! 

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok, valamint a nemzeti értékek ápolását és megóvását, ezért évek óta fő támogatója az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely ebben a két napban minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket.
 
A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha még nem volt lehetőségünk találkozni élőben a népzene és a néptánc magával ragadó élményével, hiszen az esemény kifejezett célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.
 
A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a fiatal zenetanároknak, táncpedagósusoknak vagy tánctanítóknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.
 
Az OTP Bank Táncház Díjjal évente olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei. Az eddigi díjazottak: Busai Norbert (2012), Kovács Norbert „Cimbi” (2013), Draskóczy Lídia (2014), Hahn-Kakas István (2015). További részletek: 
Megosztás