XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
 

Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával

 
Minden Magyarok Tánca 2024-ben, az Országos Táncháztalálkozón
2024. április 7., vasárnap, 13.30


Kedves Magyar Néptáncosok világszerte!

Nagy örömmel értesítünk benneteket, hogy a Táncház Egyesület és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület – Hunyor Népfőiskola 2024 tavaszán is megszervezi a Minden Magyarok Tánca című bemutatót, a Táncháztalálkozó keretében. Célunk, hogy az Anyaország határain kívül élő magyar néptáncosok, és népzenészek az év legnagyobb népművészeti találkozóján mutathassák meg áldozatos értékőrző munkájuk eredményét.

A rendezvénysorozat április 5-6-7 napokon kerül lebonyolítása, ebbe illesztve, április 7-én, vasárnap, 13.30-kor mutatkoznak be a határon túli és diaszpórában élő magyarok, a Minden Magyarok Táncával. A bemutató a Küzdőtéren lesz.

A választott tánc 2024-ben az erdélyi SZÉK település tánca lesz, mely bizonyára sokak által ismert, kedvelt anyag.

Árendás Péter zenei összeállítása:


Tételek:

• Bevezető lassú (Mikor mentem hazafelé...) Muzsikás: Nem úgy van most, mint volt régen (1982), ének: Sebestyén Márta

• Széki magyar (négyes), sűrű és ritka tempó, lassú, szapora lassú és csárdás

• Üsztürü: Szárazfának muzsikája (1997) - sűrű és ritka tempó; Fonó: Hateha (2009) - magyar, lassú, szapora lassú és csárdás


Ebben az esztendőben Kádár Ignácot és Nagypál Anettet kértük fel a bemutató szakmai vezetőinek. A produkció jelentős része improvizáció lesz, mindössze néhány részletet fogunk megszerkeszteni. A dalokat és zenéket a rendezvény előtt néhány héttel elküldjük a jelentkezők számára, ezek összeállításán jelenleg dolgozunk. A zenei összeállítás és a dalszövegek a Táncháztalálkozó honlapján is fellelhetőek.
Táncfolyamatok a Minden magyarok táncához:


Hangsúlyozzuk, hogy határon túli, és diaszpórában élő magyarok jelentkezését várjuk. Kérjük, hogy magyarországi néptáncosok ne jelentkezzenek!

A szervezők a rendezvény napjára (vasárnapra) 50%-os belépőjegy kedvezményt adnak a fellépők számára. Ezt a lehetőséget kizárólag azok használhatják ki, akik előzőleg jelentkeztek és szerepelnek a fellépők listáján. A belépés a közreműködői bejáratnál lehetséges. A bemutató előtt, a délelőtti órákban várható egy közös próba, melynek helyszínét és időpontját a későbbiekben közöljük a jelentkezőkkel.

A jelentkezés e-mailben lehetséges. Jelentkezéseiteket az alábbi email címre várjuk:
cimbi@iplus.hu
A jelentkezés határideje: 2024. március 31.

A kedvezményes beléptetéshez személyes adatok megadására lesz szükség, erről a jelentkezőket tájékoztatni fogjuk.

Szeretettel várunk benneteket!
Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület – Hunyor Népfőiskola, Kovács Norbert Cimbi
Táncház Egyesület, Berán István
 
Megosztás