Cookies

„Előre, csak előre…!”
 A 30 éves, megújult Dűvő zenekar lemezbemutató koncertje
2009. április 5. 19.45–20.30 • Küzdőtér



duvo

Akik nyomon követik az együttes munkáját, már tudják, hogy 2008. augusztusában fontos változás történt életükben: az „örök” Hrúz testvérekhez, Déneshez és Szabolcshoz a szintén salgótarjáni, tehetséges fiatal énekes, Kubinyi Júlia, illetve a Méta zenekarban éppen húsz éve együtt muzsikáló brácsa-bőgő szekció, Nagy Zsolt és Mohácsy Albert csatlakozott. Állandó vendégként pedig Unger Balázs cimbalmos erősíti a csapatot – élőben és a lemezen egyaránt.
A frissen megjelent, majd’ 70 perces CD-n a magyar nyelvterület különböző tájegységeinek muzsikái, dalai szólalnak meg – sorrendben egy-egy szászcsávási, szatmári, kalotaszegi, magyarszováti, magyarpalatkai, gömöri, tarcaszentpéteri, gyimesi, bonchidai, erdőszombattelki és madocsai összeállítás. A jubiláló zenekar ezzel tehát nem összegzést készített az elmúlt három évtizedről, inkább a következő évek irányvonalát vetíti előre.
2009. április 5-én, a XXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár vasárnap esti gálaműsorában ebből adnak ízelítőt a Jászság Népi Együttes, a Nógrád Táncegyüttes és a Balassi Táncegyüttes tagjainak közreműködésével.

További információ a Dűvő zenekarról
Megosztás