Cookies

Magyar mesterhangszerek kiállítása
2009. április 4-5. 10.00–18.00 • Lajtha László terem (II. em.)
A Magyar Hangszermíves Céh kiállítása



Magyar Hegedűkészítők Társasága - mesterhegedűk, Papfalvy Ferenc - hárfák, Gáts Tibor - citerák, Nagy Ákos - cimbalmok, Romanek Tihamér - historikus és vonós mesterhangszerek, Kovács Emil - historikus hangszerek, Pásztor Endre - kobzák és furulyák, Marosvári László, Gulyás Béla és Baki Róbert - vonós hangszerek, Vékes József - szakkönyvek
 
Sáránszky Pál emlékvitrin az aranykoszorús mester születésének 90. évfordulójára, a Magyar Hegedűkészítők Társasága gyűjteményéből.

Bársony Mihály emlékkiállítás a Népművészet Mestere halálának 20. évfordulóján Szerényi Béla gyűjteményéből.

barsony

A Táncháztalálkozó közönsége hosszú évek óta hozzászokhatott ahhoz, hogy valamelyik kamarateremben kitűnő minőségű mesterhangszereket láthat, próbálhat, ne adj’ Isten, vásárolhat. Idén sem lesz ez másképp, a hazai hangszerész mesterek legszebb munkáikat fogják felvonultatni. Az érdeklődő közönség mesterhegedűk, gitárok, hárfák, fúvós hangszerek, historikus és népi instrumentumok közül válogathat.

A Magyar Hangszermíves Céh ebben az évben egy emlékkiállítással emlékezik Bársony Mihály, a Népművészet Mestere halálának huszadik évfordulójára. A tiszaalpári tekerőkészítő és muzsikus meghatározó egyénisége volt a Táncházmozgalom indulásának és a korabeli Pávaköri mozgalomnak. Az általa alapított népdalkör idén 35 éves. A kiállításon láthatók Mihály bácsi hangszerei, különleges hangszerfejlesztései, szerszámai, rajzai, személyes tárgyai.
Megosztás