Tisztelt Érdeklődők!


A Táncház Egyesület  nevében tájékoztatjuk Önöket, hogy a Táncháztalálkozó 2010-ben ismét a Budapesti Tavaszi Fesztivál  keretei között kerül megrendezésre. A XXIX. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár hivatalos időpontja: 2010. március 26–28.

A Magyar Népművészeti Tanács szervezésében 2010. március 26-án a Hagyományok Házában, március 27-én pedig a Sportarénában kerül sor „A magyar népművészet helye és jövője a Kárpát-medencében” című konferenciára.

A Táncháztalálkozó előestéjén (2010. március 26. 19.00 – Hagyományok Háza ) ismét megtartjuk a hétvégi program keresztmetszetét bemutató gálakoncertet, „Halljunk szót...!” címmel.

2010. március 27–28-án, azaz szombaton és vasárnap a Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár hagyományos programjai zajlanak a Papp László Budapest Sportarénában , mindkét napon 10.00–22.00 óráig.

Szombatról vasárnapra virradóra az Éjszakai Bálnak ezúttal is a Petőfi Csarnok  ad otthont.

A Táncháztalálkozó vasárnapi zárása után még táncolni-mulatni vágyókat a Dürer Kert  táncháza várja este 8 órától.

A program részletezését az egyes műsorrészek szerkesztettségi állapota függvényében folyamatosan tesszük közzé. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az itt közölt program tájékoztató jellegű, műsorváltozás lehetséges!

A programban előforduló tájegységi megjelöléseket és népneveket történeti-néprajzi értelemben használjuk. Szerzői jogi szempontból a Táncháztalálkozón kizárólag ún. eredeti folklórmegnyilvánulások hangzanak el.

Kérjük, hogy a népművészeti kirakodóvásárral kapcsolatban forduljanak közvetlenül a Népművészeti Egyesületek Szövetségéhez .
Megosztás