A népzeneoktatási műhelyek örvendetesen nagy száma miatt 2016-tól területi alapon, szakmai pályázat meghirdetésével alakítjuk ki a Táncháztalálkozó „Tágasságot nekünk is...!” műsorát. Az MTA BTK Zenetudományi Intézetben a népzeneoktatás magyarországi helyzetével, területi eloszlásával foglalkozó, 2015-ben elvégzett kutatás  issuu alapján hazánkat három területre osztottuk. Elsőként 2016-ban a Dunától keletre működő népzeneoktatási műhelyek jelentkezhettek, 2017-ben a Dunától nyugatra eső megyék, 2018-ban pedig Budapest és Pest megye kerülnek sorra.

2018-ban tehát a Budapest és Pest megye területén működő népzeneoktatási műhelyek – zeneiskolák és művészeti iskolák, alapítványi, egyházi vagy bármilyen más formában működő iskolák népzenei tanszakainak jelentkezését várjuk szakmai pályázatunkra.

Pályázni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. Ezen felül – legkésőbb a jelentkezési határidő lejártáig – a tervezett műsort tartalmazó, legfeljebb 25 perces demó videofelvételt kérünk beküldeni valamelyik ingyenes fájlküldő szolgáltatás (pl. www.toldacuccot.hu, www.mammutmail.com vagy www.wetransfer.com) segítségével. A videofájl formátuma lehetőleg mp4 legyen!

A megszabott műsoridőt csak különösen indokolt esetben lehetséges túllépni, a szervezőkkel történő előzetes egyeztetés alapján!

Kérjük, hogy a demóanyag beküldésekor tüntessék fel a pályázó nevét, címzettként pedig a tanchaz@mail.datanet.hu e-mail címet írják be. Nem profi felvételt várunk, hanem olyat, amelynek alapján a tervezett műsor szakmailag értékelhető.

Jelentkezési határidő: 2018. március 2. éjfél

A beérkező pályázatokat a Navratil Andrea és Vavrinecz András alkotta szakmai zsűri bírálja el. A döntés időpontja: 2018. március 8.

A „Tágasságot nekünk is...!” műsorra – amelyet 2018. április 15-én, vasárnap tartunk – a meghívást elnyerő csoportok előzetes egyeztetés alapján útiköltség-hozzájárulásban részesülhetnek, az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium pályázati támogatásának köszönhetően.

A jelentkezési lap kitöltése [a határidő lejárt]

Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázat során az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el, a kitöltött űrlapon szereplő személyes adatokat bizalmasan kezeljük.

Esetleges kérdés, technikai gond esetén telefonon (1/214-3521) vagy e-mailen (tanchaz@mail.datanet.hu) lehet érdeklődni, segítséget kérni.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Budapest, 2018. január 18.Farkas József szervező
Megosztás