Kedves Barátaink, külföldi Magyarok!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy 2014. március 30-án, vasárnap ismét megrendezzük a MINDEN MAGYAROK TÁNCA című örömtáncot az Országos Táncháztalálkozón.
Célunk - ahogy eddig is -, hogy a Magyarországtól távol élő néptáncosok, népzenészek röpke fél órán át alkotói, meghatározó szereplői legyenek a táncházmozgalom legnagyobb eseményének. Vasárnap, a kora délutáni órákban a Papp László Sportaréna küzdőtéri nagy színpadán léphettek fel, bebizonyítva az itthoniaknak, hogy a néphagyomány nem ismer határokat és távolságokat.
A színpadon 30 perces időtartam áll rendelkezésünkre. Tekintettel arra, hogy a színpad hatalmas, kérem, hogy terjesszétek a hírt az ismerősök között. Várunk minden külföldi magyart egy rövid, ország-világ előtti táncos együttlétre!

A táncanyag idén ismét mezőségi lesz, mert sokan ezt az anyagot kértétek. A tájegységen belül bármelyik település táncát járhatjátok. Idén másik táncot nem tervezünk, de emiatt kicsit komolyabb szerkesztést igényel a program, melyet a szokásos módon, délelőtt 11.00-tól megoldunk a próbahelyiségben. Szeretnénk ritka és sűrű magyart, csárdást, szökőst és sűrű csárdást is táncolni. Kérlek, készüljetek ezekre!
Néhány fontos információt a későbbiekben (márciusban) közölni fogunk a jelentkezőkkel (közös dalok, táncfajták sorrendje, stb.)

Kérem, hogy mielőbb jelezzétek részvételi szándékotokat a cimbi@iplus.hu e-mail címen. A jelentkezés utolsó határideje március 30., 11.00 óra (azért örülnénk, ha március közepéig mindenki jelentkezne...).

Arról is értesítelek benneteket, hogy a Táncháztalálkozót követő hétfőn és kedden kiscsőszi lazítást szervezek határon túli barátaimnak, melyre szeretettel várok minden külhoni Barátomat. Birkát vágunk és jó somlai bort fogyasztunk hozzá. Kérem, hogy részvételi szándékotokat jelezzétek.

Jó készülődést kívánva, tisztelettel,

Kovács Norbert Cimbi
Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület
8494 Kiscsősz, Kossuth Lajos u. 47.
www.hidakforum.hu
tel: +36-20-3786459, +36-88-220156
e-mail:
cimbi@iplus.hu, eloforras@iplus.hu

Megosztás