XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
 
Felhívás felterjesztésre

2022-ben az OTP Bank Táncház Díjas a zenészek közül kerül majd ki, tehát idén olyan Magyarországon élő zenészeket, énekeseket, zenei együtteseket lehet a Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

A díj alapítói 2022-ben az elismerés pénzösszegét 500 000 Ft-ban állapítják meg.A díjat idén is az OTP Bank ajánlotta fel. A lehetséges jelöltek életkorának alsó határa 30 év.
Az alapítók által létrehozott kuratóriumhoz magánszemély, szervezet és intézmény is terjeszthet fel jelölteket, az online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.2022-ben az OTP Bank Táncház Díjas a zenészek közül kerül majd ki, tehát idén olyan Magyarországon élő zenészeket, énekeseket, zenei együtteseket lehet a Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

A díj alapítói 2022-ben az elismerés pénzösszegét 500 000 Ft-ban állapítják meg.A díjat idén is az OTP Bank ajánlotta fel. A lehetséges jelöltek életkorának alsó határa 30 év.
Az alapítók által létrehozott kuratóriumhoz magánszemély, szervezet és intézmény is terjeszthet fel jelölteket, az online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.

Felterjesztési űrlap kitöltése és beküldése:

A jelölés 2022. február 4-től március 15-én éjfélig tehető meg. A kuratórium 2022. március 22-én teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2022” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XLI. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2022. április 2-án, a Papp László Budapest Sportaréna nagyszínpadán kerül sor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a felterjesztési folyamatban az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el. A kitöltött űrlapban szereplő adatokat bizalmasan kezeljük, sem a felterjesztők, sem a felterjesztettek nevét nem hozzuk nyilvánosságra.

Szeretettel várjuk a jelöléseket!

OTP Bank – Táncház Egyesület

habkartya 2022 copy

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok, valamint a nemzeti értékek ápolását és megóvását, ezért évek óta főtámogatója az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely minden generációhoz szórakoztatva juttat el fontos nemzeti kulturális értékeket.

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha valakinek még nem volt lehetősége élőben találkozni a népzene és a néptánc magával ragadó élményével. Az esemény kiemelt célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a táncosoknak, zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagógusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb kör számára váljon elérhetővé.

A díjjal évente olyan népzenészek, néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei vagy csoportjai.

Az eddigi díjazottak: Busai Norbert (2012), Kovács Norbert „Cimbi” (2013), Draskóczy Lídia (2014), Hahn-Kakas István (2015), a Tázló együttes (2016) és Kádár Ignác (2017), Árendás Péter (2018), Radák János (2019), Hollókői Lajos (2020), Strack Orsolya (2021). További részletek: 

A felterjesztés beküldésének határideje lejárt!
 
Megosztás