Országos TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ és Kirakodóvásár • 2020. március 20–22.
 
Tisztelt Látogatóink!
Igazodva a 2020. március 11-én meghozott kormánydöntéshez, úgy határoztunk, hogy a 2020. március 20–22. közöttre tervezett XXXIX. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt elhalasztjuk. Keressük a lehetőségét, hogy a helyzet normalizálódását követően a 2020-as Táncháztalálkozót milyen időpontban és milyen formában tudjuk később megrendezni.

„Minden magyarok tánca” az Országos Táncháztalálkozón
2020. március 22., vasárnap, 14.00

Kedves magyar néptáncosok, népzenészek, határon túl és a diaszpóra területein!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a „Minden magyarok tánca” idén is fontos programja lesz az Országos Táncháztalálkozónak, amelynek vasárnapi programját a Papp László Budapest Sportarénában rendezi a Táncház Egyesület. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület segítségével ismét szeretnénk ezt a magas színvonalú, mindannyiunk számára fontos programrészt az elmúlt évekhez hasonlóan megvalósítani. A program lényege, hogy a határokon kívül és a diaszpórában élő magyarság néhány felemelő percben mutathassa be az anyaországtól távol szerezett tudást, mellyel nemzeti kultúráját gondozza.

Várjuk tehát idén is a Kárpát-medence határon túli tájain és a távoli országokban élő magyar néptáncosok és népzenészek jelentkezését erre a nagyszabású eseményre. (Kérjük, hogy magyarországi néptáncosok ne jelentkezzenek!) A jelentkezőknek lehetőségük nyílik a Küzdőtér színpadán fellépni március 22-én, vasárnap, 14.00 órakor, egy közös színpadi produkció keretében.

A műsorszámot idén az erdélyi Maros–Küküllő-vidéki táncokból állítjuk össze az alábbiak szerint:

• Szegényes
• Pontozó
• Magyarlapádi karikázó
• Csárdás és szökő

Árendás Péter zenei összeállítása 


A produkció jelentős része improvizáció lesz, mindössze néhány részletet fogunk megszerkeszteni. A dalokat és zenéket a rendezvény előtt néhány héttel elküldjük a jelentkezők számára, ezeken jelenleg dolgozunk. A zenei összeállítás és a dalszövegek a Táncháztalálkozó honlapján is fellelhetőek lesznek.

A bemutató előtt, a délelőtti órákban várható egy közös próba, amelynek helyszínét és időpontját a későbbiekben közöljük a jelentkezőkkel.
Táncfolyamatok a Minden magyarok táncához:


Az előző évek hagyományához hasonlóan idén is szeretnénk a rendezvényt követő hétfőn, március 23-án Kiscsőszön egy hangulatos főzőcskézéssel zárni a találkozást. Szeretettel várjuk azokat, akik nem rohannak hazafelé, vagy éppen erre vezet az útjuk Nyugat-Európa irányába. Szállást is tudunk biztosítani.

Jelentkezéseiteket a cimbi@iplus.hu e-mail címre várjuk a nevek pontos leírásával, e-mail címek megadásával.

A jelentkezés határideje: 2020. március 15.

Szeretettel várunk benneteket!

Üdvözlettel: Kovács Norbert Cimbi
Megosztás