Korzenszky Klára énekesként és gyermekpszichológusként egyaránt fontosnak tartja a játék és a mese szerepét a gyermekek egészséges személyiségfejlődésében. A Klárisok zenekar gyermekműsoraiban jól ismert gyermekdalaink és mondókáink gyöngysorként felfűzve, szövegeik, dallamaik és szimbólumaik segítségével, szinte önmaguktól rendeződnek egységes egésszé. A mesekoncertek során a gyermekpszichodráma módszereit felhasználva a fantáziára, szerepjátékra, valamint a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.

A Klárisok zenekar tagjai:
Korzenszky Klára – ének
Buzás Attila – koboz, saz, csellótambura
Eredics Dávid – szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya, tilinkó
Porteleki Áron – brácsa, derbuka, tapan, ütőhangszerek

klarisok

Honlap: http://www.klarisok.hu
Facebook: https://www.facebook.com/klarisokmesekoncert
Instagram: https://www.instagram.com/klarisokmesekoncert
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=fgxiABdzmq0&list=PLaQkJQXy7Q2-xpApa5bDieuLgT74V0HQO

Kapcsolat: info.klarisok@gmail.com, Bubics-Bodorkós Tamara+3630 825 3843

A Kollégium támogatásával készülő lemez:Tíz, tíz, tiszta víz

Korábbi lemezek:
Kerekégenjáró (2017)című családi lemezünkön jól ismert énekes-táncos népi játékaink, dalaink, mondókáink ezúttal a hős Napvitéz vándorútját követő, égitestszabadító tündérmese fonalára fűződtek fel. Önmaguktól – akárcsak egy varázslatos gyöngysor darabjai. "A mese a hagyomány által meghatározott s őrzött egységes és egylényegű világképhez tartozik. A hős és a történet az a mérce, mérték vagy cölöp, amihez mérhetjük saját gondolkodásunkat és cselekedeteinket." (Boldizsár Ildikó)

Szerelemcsütörtök, dobszerda (2012)című családi lemez összeállítása során a gyermekfolklór közismert, szerteszóródott kis darabjai – akárcsak egy varázslatos tükörcserép vagy kirakós kép részei – szimbólumaik segítségével önmaguktól a helyükre találva, önállóan rendeződtek tematikai szempontból is összefüggő egésszé a természet rendjéből fakadó világképet, az elvesztett harmóniát őrző, a mindnyájunk számára útmutatást, biztonságot adó mese fonalán. Mondóka, játék, dal és mese szintézise révén az adott mesehelyzetet vagy mesehőst akár egyetlen jól ismert kis dal vagy mondóka is felidézheti, a mese pedig a játékok és dalok sorozatában egyszerűen végigpergethető, újrajátszható. ... Egyet szólok, kettőt szólok, harmadikra rátalálok!