Országos TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ és Kirakodóvásár • 2020. március 20–22.
 
Tisztelt Látogatóink!
Igazodva a 2020. március 11-én meghozott kormánydöntéshez, úgy határoztunk, hogy a 2020. március 20–22. közöttre tervezett XXXIX. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt elhalasztjuk. Keressük a lehetőségét, hogy a helyzet normalizálódását követően a 2020-as Táncháztalálkozót milyen időpontban és milyen formában tudjuk később megrendezni.

Játszó-Tér • 2020. március 22. vasárnap, 14.00–17.00 • Martin György terem (I. em.)
 
Szerkesztő: Baranyai Barbara

 14.00–14.45 Kolompos Zenekar – Kolompos Tavaszköszöntő 

„A Tavaszköszöntő mulatságon sok játékkal, muzsikával, mosolygós gyermekekkel búcsúztatjuk a telet, Kisze-babával, zöldág járással, bújj-bújj zöldágat énekelve, naphívogatóval, esőcsalogatóval hívogatjuk a jó időt, köszöntjük a mindent megújító tavaszt.”

15.00–15.45 Hangszersimogató Horsa Istvánnal és az Ördöngös Népzenetanodával -
interaktív népzenei előadás

A komáromi Ördöngös Népzenetanoda arra vállalkozik, hogy kortól és zenei előképzettségtől függetlenül minél több emberrel megismertesse a hallási utáni ösztönös zenetanulás módszerét és az együtt muzsikálás ősi varázsát. A magyar népzene igazi mesterei, a falusi parasztzenészek évszázadokon át hagyományozták páratlan kincsüket olyan módon, hogy sohasem láttak kottát és a muzsikálást nem iskolában tanulták. Horsa István 2010-ben alapította meg zenetanodáját, amelyben pontosan ezzel az ősi módszerrel tanítja a zenét. Meggyőződése, hogy ha szeretnénk ugyan úgy muzsikálni, mint a mesterek, akkor a módszereiket is követnünk kell. Az Ördöngös Népzenetanoda különleges előadása a "Hangszersimogató", amelyben a gyerekek saját maguk is kipróbálhatják a legfontosabb magyar népi hangszereket és a rögtönzött együtt muzsikálás során megérezhetik, hogy mekkora örömet jelent a magyar népzene. További információ a www.nepzenetanoda.hu oldalon található. 
Résztvevők: Durdik Anna, Gelle Dóra Anita, Havay Viktória, Horsa Borbála, Horsa István, Kozma János, Joó Bence, Méhes Gergő, Méhes Mihály, Vajkai Miklós, Vörös Máté 

hangszersimogato web

Komáromi Ördöngös Népzenetanoda, vezető: Horsa István

16.00–16.45 Fordulj vígan koszorú! – játékok, dalok, mondókák, táncok Rábaközből Balatoni Katával és a Góbé zenekarral

Közreműködők: Így tedd rá! foglalkozásvezetők
Segítők: Ambrusné Weisz Veronika, Balasa Mónika, Oldal Henrietta, Szilvási-Grund Helga, Tőkei Krisztina, Zombori-Víg Zsófia

Megosztás