Felhívás felterjesztésre

2019-ben az OTP Bank Táncház Díjast a táncosok között keressük.

A díj alapítói 2019-re az alábbiakat határozták el:

- Az OTP Bank jóvoltából az elismerés pénzösszegét 500 000 Ft-ban állapítják meg.

- A lehetséges jelöltek életkorának alsó határát 30 évben állapítják meg.

- 2019-ben olyan Magyarországon élő táncos egyéniségeket, táncospárokat és Magyarországon működő, legalább 10 éves múltra visszatekintő felnőtt táncegyütteseket (illetve azokat működtető egyesületeket, alapítványokat) lehet az OTP Bank Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

- Az alapítók által delegált kuratóriumhoz magánszemély, szervezet és intézmény terjeszthet fel jelölteket, online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.

Felterjesztési űrlap kitöltése és beküldése:

- A jelölés 2019. február 6-tól március 18-án éjfélig tehető meg. A kuratórium 2019. március 29-én teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2019” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XXXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2019. április 6-án, a Papp László Budapest Sportaréna nagyszínpadán kerül sor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a felterjesztési folyamatban az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el. A kitöltött űrlapban szereplő adatokat bizalmasan kezeljük, sem a felterjesztők, sem a felterjesztettek nevét nem hozzuk nyilvánosságra.

Szeretettel várjuk a felterjesztéseket!


habkartya 2019


Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok, valamint a nemzeti értékek ápolását és megóvását, ezért évek óta fő támogatója az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely ebben a két napban minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket.

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha még nem volt lehetőségünk találkozni élőben a népzene és a néptánc magával ragadó élményével, hiszen az esemény kifejezett célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagósusoknak a munkáját, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.


Az OTP Bank Táncház Díjjal évente olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei vagy együttesei. Az eddigi díjazottak: Busai Norbert (2012), Kovács Norbert „Cimbi” (2013), Draskóczy Lídia (2014), Hahn-Kakas István (2015), a Tázló együttes (2016) és Kádár Ignác (2017), Árendás Péter (2018). További részletek: 


A felterjesztés beküldésének határideje lejárt!


A Táncház Díj és a Táncház Érme 2019-es nyertesei