Népművészeti vásár és játszóház • 2010. március 27–28. 10.00–18.00 • Küzdőtér
A Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) programja



Idén is egyik fő attrakciója az Országos Táncháztalálkozónak a kézműves kirakodóvásár több mint 100 résztvevővel, akik különböző mesterségek jeles képviselői, mint pl. fazekas, keramikus, nemezelő, kékfestő, bőrműves, gyöngyfűző, ékszerkészítő...

A határon túlról Erdélyből idén is érkeznek kézművesek, elsősorban Kalotaszegről és Székről, akik gyönyörű régi és új viseletekkel, hímzésekkel színesítik a rendezvény hangulatát.

A rendezvény mindkét napján gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják a különböző mesterségeket. A küzdőtéren játszóház működik az Esély Alapítvány és a Dr. Kresz Mária Alapítvány szervezésében, ahol számtalan érdekes népi játékba és mesterségbe lehet belekóstolni, mint például a korongozás, agyagozás, rongybaba – és bábkészítés, ügyességi – és logikai játékok, fonalmunkák, hálókötés, körmönfonás. Lesz még itt társasjáték, óriás ördöglakat, továbbá kötélverés, könyvkötés, kosárfonás, gyékényjátékok, keszkenőkészítés, gyöngyfűzés és gyertyamártás, koszorúkötés, nemezelés.